Türk denizcileri Danimarka bayraklı gemilerde çalışabilecek

Türk denizcileri Danimarka bayraklı gemilerde çalışabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk gemiinsanlarının Danimarka bayraklı gemilerde çalışması için anlaşma yapıldığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı Twitter’dan Türk gemiinsanlarının Danimarka bayraklı gemilerde çalışması için anlaşma yapıldığını açıkladı.

Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu ifadelere yer verdi:

"Dünyanın en fazla gemi adamı yetiştiren ülkelerinden biri olarak Türk denizciliğine hizmet ediyoruz. Danimarka ile imzaladığımız anlaşma ile iki ülkenin gemi adamlarına karşılıklı denklik vererek gemi adamlarımızın Danimarka bayraklı gemilerde çalışmasının önünü açtık."

Türkiye Denizcilik Federasyonu'nun hazırlamış olduğu “Isle of Man Registry” nin Türk Gemiadamı Sertifikalarını tanıyarak, uygunluk onayı (endorsement) vermesi ve Türk gemiinsanlarının anılan bayraklı gemilerde istihdam edilmesi hakkındaki yazımız 22.06.2020 tarihinde T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI Özel Kalem Müdürlüğü'ne gönderilmiştir.

T.C.ULAŞTIRMA ve ALT YAPI BAKANLIĞI, Bakanımız Sn. Adil KARAİSMAİLOĞLU' na ve emek veren , katkı sunan herkese  çok teşekkür eder, tüm denizciler adına şükranlarımızı sunarız.

Saygılarımızla

TÜRDEF YK