TÜRDEF Ulusal Karadeniz Denizcilik ve Lojistik Zirvesi'ne Katıldı

7 Aralık Cumartesi günü BÜDEMDER (Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği) tarafından gerçekleştirilen III. Geleneksel Sektör Söyleşileri: Ulusal Karadeniz Denizcilik ve Lojistik Zirvesi’ne Türkiye’nin dört bir yanındaki denizcilik fakülteleri öğrencileri yoğun bir ilgi gösterdi.

Açılış oturumunda söz alan Türkiye Denizcilik Federasyonu (TURDEF) Başkanı Erkan DERELİ, Türkiye’deki denizcilik eğitimiyle ilgili istatistiki bilgiler içeren konuşmasında, Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 (TSV-2023) projesi kapsamında belirlenen, Stratejik Lokomotif Sektörler içerisinde denizcilik sektörünün bulunmamasından ötürü üzüntüsünü dile getirerek tüm denizcilik ailesine birlik olma çağrısında bulundu. Küresel arenadaki rakiplerimize kıyasla çok az sayıda sivil toplum kuruluşuna ve bu kuruluşlara üye olan kişi sayısına sahip olduğumuzu belirterek, TÜRDEF için, bünyesinde hem mezun hem de öğrenci barındırması hasebiyle BÜDEMDER’ in çok önemli bir konumda olduğunu belirtti ve en yakın zamanda federasyona üyeliği konusunda taleplerini beklediğinin altını çizdi. Son olarak Erkan DERELİ, GİZ Denizcilik Firma Sahibi Kutsi BASARIOĞLU’ nu bugünden itibaren TÜRDEF’ in Batı Karadeniz Temsilcisi olduğunu müjdeleyerek konuşmasını noktaladı.  

Organizasyonun proje danışmanı, aynı zamanda TÜRDEF Yönetim Kurulu Üyesi olan CEVA IMEA Bölgesi Özel Projeler Direktörü olan Hakan KARACA konuşmasında lojistik ve denizcilik sektörleri üzerinde bir değerlendirmede bulunarak, bu sektörlerde iyi işler başarabilmek için temel şartlardan birinin İngilizce olduğunu, yapılan bu zirvenin Karadeniz bölgesi için katkılar sağlayacağını ve bu aşamadan sonra daha geniş platformlarla devam edilmesi gerektiğini önemle vurguladı. 

Konuşmaların ardından BÜDEMDER Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda ZBEÜ Denizcilik Fakültesi Arş. Gör Umur BUCAK daha büyük organizasyonlarda buluşmak dileğiyle diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Program hediye takdimi, karşılıklı dilek ve temennilerle son buldu.