Karadeniz’de Yardım Çağrısı

stanbul„ Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezinde "Karadeniz’de Yardım Çağrısı" filmi 6 Nisan 2017, perşembe günü, saat 19.00’da düzenlenen organizasyonda sunuldu.

Gösterimin bitiminde filmin yapımcısı ve aynı zamanda Romanya Devlet Televizyonu’nda (TVR) gazeteci olan Cristina Tilica ve bu projenin yapımını destekleyenler ile bir buluşma gerçekleştirildi. "Karadeniz’de Yardım Çağrısı" belgeseli Vadu sahiline yakınlarında kıyıya sürüklenen 22 kişilik Türk mürettebatı ile MV Abdullah gemisinin hikâyesini anlatıyor. 29 Kasım 1963 Kuvvetli bir fırtına, dev dalgalar, çalkantılı rüzgâr akımları....Kazazedelerin tek umudu ilk defa denizde kurtarma operasyonu için gönderilen bir helikopter... Cristina Tilica’nın tarafından imzalanan belgeselin konusu olan 54 sene önce gerçekleşen tarihsel bir görev. Etkinlik bu deneyimi yaşayıp da bugün aramızda bulunan 22 Türk deniz mürettebatı için özel olarak düzenlendi. Romanya Baş Konsolosu Sayın Adriana Ciamba'nın hazır bulunduğu organizasyona TURDEF Kurucu üyesi, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneğini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. M. Birol Bayrakdar katıldı;

Kurtarmada görev alan helikopter pilotu Constantin Stefanescu'nun oğlu Daniel Stefanescu'ya ve film yapımcısı Cristina Tilica'ya birer teşekkür plaketi takdim etti.