Dr. Kpt. Barış Kuleyin “Doçent” ünvanı aldı

Dr. Kpt. Barış Kuleyin “Doçent” ünvanı aldı

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2000 mezunu ve halen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde görev yapan Kaptan Barış Kuleyin, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın kararıyla “Yönetim ve Strateji” bilim dalında “doçent” unvanı almaya hak kazandı.

1978 Sivas doğumlu olan Doç. Dr. Kpt. Barış Kuleyin, 2000 yılında lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde tamamlamıştır. Çeşitli gemilerde uzakyol vardiya zabitliği görevi yaptıktan sonra askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG Van gemisinde seyir subayı olarak yapmıştır. Askerlik hizmetinden sonra çeşitli gemilerde ikinci kaptanlık yapan Dr. Kuleyin, 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Dr. Kuleyin, doktora derecesini ise yine aynı anabilim dalında 2013 yılında elde etmiştir.

2014 yılında DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde Yardımcı Doçentlik (Dr. Öğr. Üyesi) kadrosuna atanan Kuleyin, 29.09.2020 tarihinde “Yönetim ve Strateji” bilim dalında “doçent” unvanı almaya hak kazanmıştır.

2005 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak çeşitli kademelerde görev alan Kuleyin hala Seyir, Sürdürülebilir Deniz Ulaştırma Yönetimi, Deniz Turizmi Hizmetlerinde Emniyet ve Güvenlik Yönetim Sistemleri, Denizcilik Güvenlik Yönetimi, Lojistik Tesisler ve Süreçler alanlarında lisans ve lisansüstü düzeylerde dersler vermekte ve Denizcilik Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde akademik çalışmalarına devam etmektedir. Dr. Kuleyin’in “Uluslararası Enerji ve Ulaştırma Koridorlarındaki Stratejik Gelişmelerin Türk Deniz Ticaretine Etkisi Üzerine Ampirik Bir Çalışma” ve “Deniz Haydutluğu Çerçevesinde Deniz Güvenliği ve Özel Deniz Güvenlik Şirketleri” adlı iki kitabı bulunmaktadır. Kuleyin, evli ve biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Türkiye Denizcilik Federasyonu olarak Dr. Kpt. Barış Kuleyin'i Türk denizciliğine olan katkılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.