24 Eylül Dünya Denizcilik Günü Kutlu Olsun

24 Eylül Dünya Denizcilik Günü: Gemi Personeli: Deniz Taşımacılığının Geleceğinin Merkezinde

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) nün yaptığı bir öneri üzerine BM kararıyla 2005 yılında kabul edilmiş ve her yıl Eylül ayının son haftasında kutlanmaya başlanmıştır. Kutlamanın amacı deniz ve gemi ticareti güvenliği ile ilgili konulara dikkat çekmek, (kargo güvenliği, deniz güvenliği ve deniz çevre güvenliği), ülkeler arası deniz ticaretinde koordinasyon sağlamaktır. IMO'nun çalışmalarının belli bir yönünü vurgulamak olan DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ'nde her sene kendine özgü ayrı bir tema işlenmektedir.

DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ'nün bu seneki teması (Seafarers: at the core of shipping's future), "Gemi Personeli: Deniz Taşımacılığının Geleceğinin Merkezinde" olup, bu kapsamda Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ için bir broşür yayınlamıştır.

IMO, küresel tedarik zincirinin devamlılığının sağlanmasında kilit çalışan olarak tanımlanan ve COVID-19 salgını nedeniyle zorlu koşullar altında çalışmak zorunda kalan gemi personeli için 2021 yılını etkinlik yılı olarak belirlemiştir.

2016 senesi DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ eş güdüm çalışmasına ülkemiz ev sahipliği yaptı ve Dünyanın önde gelen denizci ülkeleri söz konusu etkinlikler kapsamında Türkiye'de misafir edildiler.

Bu vesile ile tüm Denizcilik Camiasının ve Endüstrisinin bu anlamlı gününü kutlar, ülkemizin en kısa sürede dünyada lider ve örnek "Denizci Ulus Denizci Ülke" olmasını dileriz.

TÜRDEF

Türkiye Denizcilik Federastonu Yönetim Kurulu