DTO 4. Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Gerçekleşti.

İMEAK DTO 4. Müşterek Meslek Komitelers toplantısı gerçekleşti. Piri Reis Üniversitesi’nde yapılan toplantıya İMEAK DTO’ya bağlı komitelerin temsilcileri katıldı. DTO Ekim ayı Meclis toplantısının hemen ardından gerçekleşen toplantı İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran başkanlığında yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Tamer Kıran, komitelerin yönetim kurulunu çalıştıran bilgi ve belgeleri sağladığını belirterek, “Meslek komitelerini odamızın mutfağı olarak görüyorum. Projeler, çalışmalar ilk kez buralarda dile getirilir. Komiteler, odamızın aktif sesidir” dedi.

 

Komitelerin sorunları ilgili yerlere aktarıldı

 

Mart ayında gerçekleşen Müşterek Meslek Komiteleri toplantısının ardından oda sekreteryası tarafından derlenen sorunların 12 ana başlık altında toplandığını aktaran Kıran, “Büyük küçük toplam 85 adet sorun tespit ettik. Kimileri çok ufak tefek günlük yaşanan sıkıntılar da var. Tamamı ilgili kurumlar dikkate alınarak başta Bakanlıklar olmak üzere, Belediyeler, TOBB gibi kuruluşlara iletildi. En çok müracaat Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza yapıldı. Bu bakanlığımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı takip etti. Bazıları yasa ve yönetmelik çıkarılmasını gerektirecek sorunlar da var. Takibini sıkı bir şekilde yaptığımızı belirtmek isterim. Denizcilik camiamızın çatı kuruluşu İMEAK DTO’dur. Tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde Meslek Örgütüdür. Bu yapının temel taşlarından birini meslek komiteleri oluşturuyor. Meslek komitelerinin görevi meslekleri ile ilgili araştırma yapmak, sorunları yönetim kuruluna iletmek kanunda belirtilmiştir. Komiteler ne kadar etkin çalışırsa projeler daha verimli oluyor. Komite üyelerimiz oda çalışmalarına daha çok entegre oldukça sorunların çözümünde daha hızlı yol alacağımıza inanıyorum. Çeşitli alanlarda sektör paydaşlarımızın az bilgisi olduğu konularda uzman kişilerin bilgi vermesini istedik” dedi.

 

Başkan Kıran’ın konuşmasının ardından İŞKUR İstihdam Politikaları hakkında İŞKUR İstanbul İl Müdür Yardımcısı Vahap Fırat, Halk Sigorta’dan Enis Yaylak, KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası hakkında ve Prof. Ruhi Kaykayoğlu DTO tarafından başlatılan Envanter çalışması hakkında sunum gerçekleştirdiler.