135. Balık Günü İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Kutlandı

İTÜ Denizcilik Fakültesi ve TÜRDEF üyesi İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği geleneksel 135. Balık Günü denizcileri ve ailelerini buluşturdu.

İTÜ Denizcilik Fakültesi ile İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) tarafından düzenlenen Balık Günü okulun Tuzla Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Bu özel güne denizcilik sektöründen çok sayıda isimle beraber, mezunlar ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Erkan Dereli, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. İlker Meşe Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın ile beraber Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği (TKKD) ve Türk Uzak Yol Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER) temsilcileri hazır bulundu.

Okulun 135’nci Kuruluş Yıldönümü’nün de kutlandığı Balık Günü’ne Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka, aynı zamanda YDO 1979 mezunu ve 40’ıncı yıl plaketini alan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Şevli ile Kocaeli Liman Başkanı Murat Akpınar katıldı.

Mezunlar adına konuşmayı ise TÜRDEF Yönetim Kurulu Üyesi ve YDO 1979 Makine mezunu Mühendis Vehbi Üstün gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından törende fakülteden 1959,1969 ve 1979 yılı mezunlarına katılım belgeleri takdim edildi.

Törenin ardından katılımcılar Balık Günü dolayısıyla hazırlanan salonda hep birlikte yemek yedi.